Monday, March 28, 2011

Bila Semuanya Datang Serentak

Tetiba jer akhir bulan ni ngan bulan 4 jadi sibuk. Berderet ada program. Tp aku suka keadaan ni. At least aku ada aktiviti, xder lah rasa mandom jer.

1. Futsal
Daripada tak tahu langsung pasal futsal, tetiba jer diajak join main futsal dan tetiba jer terpilih utk training ngan geng2 wakil Selangor. Khabarnya skrg dah cukup 10 org terpilih tp yg akan main hanya 8 org shj. So 2 org lagi akan tlg apa yg patut. Aku plan nak minta ngan derang mlm ni nak jadi salah sorang 2 org yg tak yah main tu. Hahahaha...Dgr khabarnya 10 org kena pi tmpt perlawanan cuma tak yah main jer. Aku plan nak jadi tukang sorak jer. Dlm erti kata pompom girl. Hehehe....Cam mls nak main lagipun derang semua dah biasa main, so better bagi org yg tahu main daripada aku yg ntah apa2 jer ni. Hehehe. Lawan hr Sabtu ni. Minggu lepas training tiap mlm, Khamis dan Jumaat ari tu lawan ngan org2 terer. Best tgk derang main..smooth jer.. tak kelam kabut cam kitaorg.

2. Badminton
Pengalaman main badminton hanyalah main masa PE jer then main depan rumah. Tu pun sethn sekali pun lom tentu. Alatan seperti biasa, mesti ada, main lom tentu. Member ajak aku join lawan badminton berpasangan, lawan antara staff jer. Bukan ngan company luar pun. Aku apa lagi, join jer. Rajin plak aku nak join tahun ni. Mungkin sbb ada gang. Lawan 9/4 nanti. So kitaorg dah start training. Aku ni mana lah biasa main guna net. Hehehe... So kelam kabut sikit la..ngan rules pun tak tahu. So bila training ngan depa ni, tahu la serba sedikit pasal game nyer rules. Takat ni kitaorg training setiap Jumaat, waktu tghr. Dan minggu ni plan nak try main selang sehari waktu lunch.

3. Programming
PM aku bg target kat aku suh siapkan task aku sampai hujung bulan ni. Ari tu kelam kabut gak sbb tak jadi. Syukur ari ni ok. Sbbnya connection kat kaki pin tu tercabut. So bukan salah aku. Hardware enginner dah betulkan, dan aku test program td, yessss..jadi. So aku leh proceed utk next task aku. Insyaallah by this week semua settle.

4. Training
Ari tu dpt email kata kena pi training kat KL. So minggu dpn 4-6/4 aku kena gi training kat KL. Perghhh..mesti jam ni. Kalau dpt balik awal best gak ni.Cuma part nak gi awal tu problem. Standard selalu jer jam kat Pandan Indah tu.
Dan ari ni dpt memo esok aku kena gi training CMMI. Mujur kat ofis jer. Dgr khabarnya hanya half day training. Mujur gak sbb ada agenda lain esok.

5. Makan2
Esok ada jamuan utk geng2 Futsal kitaorg. Ari tu kan dpt no 2, so kitaorg dpt duit rm200. So cara nak spend, cam biasa kita mkn2. 

6. Rafting
Join rafting 23/4. Insyaallah everything will be ok. Sajer nak challenge diri. Aku ni gayat, tp teringin.

7. Assign as PQA
Kat ofis ni ada projek br lulus. So tetiba dpt memo, aku kena jadi PQA (Project Quality Assurance). Aku sbnrnya tak tahu apa tugas aku. Hehehe.. Pernah diassign jadi PQA dulu, sbb kena ganti kawan aku yg berenti keje. Tp satu keje pun aku tak buat dan takder sapa pun tanya aku. Aku mmg blur apa kejadah keje yg aku kena buat. Bengong tul aku ni..Hehehe
So td PM utk projek ni call tanya tugas aku tu. Dia tanya aku sanggup ker jadi PQA? Aku ckp, ok jer. Lagipun aku nak challenge diri. Nak cuba benda lain plak. So PM ajak aku jumpa member aku yg berpengalaman dlm PQA utk brief aku apa yg aku kena buat. Dan dia jugak inform aku pasal esoknya training. Aku tak tahu pun aku kena join esok. So aku gi check kat pigeon hole, kot2 ada memo, mmg aku kena pi esoknya training. 
So td kawan aku dah brief serba sedikit. So insyaallah, member aku tu jadi mentor aku, explain kat aku apa yg aku kena buat. 

Terasa best plak sbb ada byk keje dan terasa hidup terisi gak.  Takderlah aku rs cam hidup aku mandom. Insyaallah aku leh buat dgn baik.

2 comments:

Bitter Sweet said...

uish plug..aktif betul..bagus2..mesti seronok kan

plug2pin said...

takder la aktif..tp ok la daripada berkurung kat umah