Thursday, March 17, 2011

Bila Nak Start Keje

Korang ada simptom cam aku tak kalau nak start keje?

Selalunya kalau nak jer start buat keje, aku mmg susahhhhhhhh sgt. Nak memulakan sesuatu tu, aku rs cam ada satu benda berat, menakutkan, lemah, macam2 lah. Susah tul nak start.

Kkdg tu aku akan buat benda lain dulu, pusing2 dulu, baru buat. Takpun, aku mkn dulu ke, minum dulu ke, merayau di alam cyber ker dulu.

Kalau alrite, lepas tu tenang utk buat keje dakper lah...kalau nasib sedar2 dah kul 5.30 ptg? tak ke haru...

Tp satu jer aku ni....kalau nak start enjin tu, mmg susah. Tp once dah start, aku blh jer concentrate buat sampai ptg. 

Tp masalahnya nak start tu....dari td lagi ni...siap ambik gmbr dulu lah, update blog lah, makan cekodok pisang dulu lah..... Baru ambik pen, eh, carik kertas kosong dulu plak..main conteng2 dulu...

 Lunch nasi sepinggan penuh + ayam masak kunyit, still tapau cekodok pisang 8 bijik makan sorang2..huhuhu

Arghhhhh

Ok2..jom kita pusing2 dulu, tarik nafas dalam2 dulu......then kita start...

2 comments:

lay D kro Nique said...

nak mula mmg sengal..
esp pagi2 nak bangun.. huhu

plug2pin said...

tu la pasal