Wednesday, December 31, 2008

Bye Bye 2008


Dlm bbrp minit lg akan pergi dh 2008. byk pahit manis yg berlaku dlm thn ni. antaranya:

1. Master dh abis, dh konvo, dh dpt sijilnya
2. Dpt mak tiri hampeh, our family makin worse hukhuk..
3. Problem ngan "cikgu"
4. Dpt naik gred
5. Jumpa balik ngan kekwn lama
6. Bercuti ngan adik2 di Langkawi
7. Dpt anak sedara baru..lelaki lak tu
8. Kereta kena pecah...kamera kena culik...
9. Pi bandung tp cm x best sgt
10. Pindah ofis kat cyberjaya
11. Birthday no best 20.08.2008
12. UMur meningkat 1thn lg
31. Byk lagi...tp lupa la..nanti sambung...

BYe 2008

Wednesday, December 24, 2008

Lonely


About a week gakler my sisters and brothers stay at my place. Spend time ngan gi shopping dan one night tu kebetulan all my younger brothers and sisters at my place except another younger sister because she stayed at KL, pi main bowling kat alamanda.
Best gakler dan penat giler bukan sbb main bowling but because all of us sibuk dok gelakkan each other. Sbb dah tahu akan kalah to my brother, so I told them, sapa yg menang kena belanja. dan semua org setuju kecuali bakal winner..hahahaha..bila lagi kan adik nak belanja kakak dan abg2 dia.
Lepas jer main dua game, kita pi lepak plak kat game corner tu. entahler brp byk duit kitaorg tukar utk beli token tu. mcm2 games kitaorg main. lepas dah puas hati (padahal abg2 ngan kakak derang yg kena kuarkan duit ni dah tak sanggup kuarkan duit lagi dah. dahler bowling aku yg belanja...hehehe) so kitoarg balik.
Sbb the winner kena belanja, so kitoarg lepak kat kedai mkn minum sambil mkn2 keropok dan rojak buah. Such a good memories. yelah dah lama kitoarg tak lepak2 gini. ni baru adik2 jer, lom lg ajak kakak2 ngan abg join.
Sbb bbrp ari ni derang ada, dan terubat la kesunyian ku, smlm htr depa ke Hentian Putra sbb derang nak balik kg then derang kena balik kampus masing2 except my youngest sister. balik rumah tu rs sunyi yg amat...sedihhhhhhhhh
Msg depa, then my sis ckp mesti sbb akak dia ni rindukan dia..hehehehe....of course la, akak dia ni rindu ssgt kat adik2 dia...sob sob sob

Byk...

Byk benda berlaku dan byk yg hendak di tulis, tp malas nak menagrang skrg ni sbb ada byk benda dipikirkan dlm kepala. Bila dah byk benda, kepala pun berserabut, jadi satu benda pun tak terbuat..hehehe...ok lah, ari ni bg settle itu keje dulu

Wednesday, December 17, 2008

Brands


Masa dulu2 pernah la rs sikit chicken essence yg brands nyer ni. sbb masa tu member dpt hadiah benda alah ni. so dia suh try. tp bg aku cam tak berapa nak berkenan kat tekak.

so bila baca kat internet yg dah ada jenis pil dan utk minda nyer benefit, so pi la carik tadi. rega dia rm62.10. harap, leh abiskan walaupun aku ni jenis yg susah sikit nak telan pil2 ni..dasar pemalas...

Jumpa kekawan lama

Ari tu kebetulan member2 rayau zaman dulu2 ym. derang ambik dari member sorang lagi. kitoarg ni dah bertahun tak jumpa. yelah since derang2 tu kawin.

kitoarg ni dulu geng2 rayau, lepak. aku dlm 2,3 org jer pompuan, tp yg selebihnya geng2 laki ni la. tp respek derang sbb derang ni mmg care gila2 la kitoarg ni..so walaupun rayau, lepak sampai pg, tp jaga betul2 ktiaorg. tu yg suka ngan geng2 depa ni.

so mlm td gi la jumpa member dua org ni. dua org ni dah jadi laki org dan masing2 pun dah ada anak. then kebetulan member pompuan aka bini org ada kat sini sbb cuti sekolah then laki dia yg sporting tu sibuk keje, so kitaorg pi la lepak mkn ber4.

best gak ler sbb dah lama tak jumpa. dan masing2 dok compare dulu dan sekarang apa perubahan yg ada pada setiap org..dan yg paling derang dok gelak sakan...aku laaaa...yelah aku la paling berubah sbb makin gemuk... dulu kurus keding, nampak tulang, sekarang tu dia, berisi. sampai derang gelakkan..tanya peknen ker. sajer sindir aku..hampeh tull

tp best la mlm td sbb igt balik zaman dulu2...tu yg derang decide suh kumpul balik geng2 lepak kitaorg. tak sabar plak rsnya...

Minyak turun lagi

Ari sebelum tu kebetulan tgk cerita kata minyak turun algi seposen..suka la kan sbb minyak dah turun lagipun masa tu mmg lom isik minyak. minyak dah paras kuning dah..hehe

So smlm isi rm30, lepas la sprh...suka suka...tp tak suka sbb barang lain terutama mknn masih naik...huk huk huk

Monday, December 15, 2008

Kenangan dulu2

Dari zaman sekolah rendah sampai lah sekolah menengah, kawan2 plug sama jer...sbb most of the students dari sekolah rendah plug secara automatik akan dihtr ke sekolah menengah yg sama. kecuali kalau kita nak tukar sekolah la. so dari zaman sekolah rendah ke menengah tu kawan yg sama jelah. cuma ada la penambahan kenal org2 baru dari sekolah lain masa masuk sekolah menengah tu. so bila masuk sekolah menengah, anggap cam org yg sama jer ngan bbdk sekolah rendah tu. kiranya kalau reunion utk geng2 kitoarg, angkut jer geng2 sama dari sekolah rendah hingga menengah. dan kitoarg still kawna sampai skrg.

Kitoarg ada la buat yahoogroup kitoarg. campur gak geng2 kitaorg tak kira la pernah sekolah tmpt lain ke tak, asalkan batch yg sama dari darjah satu hinggalah form 6. dan pernah sekolah ngan kitorg. walaupun geng2 kitaorg ada gak sekolah kat situ sprh jer. cam plug sekolah dari std 1 hingga form3 jer. form 4 dan form 5 pi masuk mrsm.

so ari tu jumpa gambar2 lama, plug scan dan paste kat group kitaorg. then ari ni tetiba jer rs nak tunjuk kat sini. gambar plug zaman muda2..hehehe

ngan kekawan masa kawan yg tudung biru tu (pengawas) ngan adik baju putih tu ada pertandingan pidato ke pantun dah lupa. masa ni form 2 or 3
(agak2 yg mana plug...hehehe klue..semua gamabr ada muka plug)

masa form 3. gambar satu kelas

masa darjah 5 kalau tak silap. plug kat hujung sana pakai tudung cam tak pink sgt dipangkah ngan ink biru
ngan kekawan masa form 2 buat kajian sejarah. berbasikal tu jauh giler. tp masa tu cam tka rs pun jauh.
berenti rehat. tu basikal kat belakang.

I'm Back

Balik bercuti sabtu mlm. gamabr2 pi langkawi upload kemudian. sbb guna digicam adik. tak sempat nak copy gambar2 tu semua...

So far best la pi sana cuma on the way back to KL, adik accident. dia naik motor pi penang ari tu walaupun dah bosan dah kitaorg dok larang jgn travel ngan motor. nak2 skrg ni kan hujan. mujur nothing serious walaupun hampir nak kena langgar ngan lori. nasib lori sempat brek...mujur kitoarg tak jauh sgt beza ngan dia masa tu dan dlm sejam lagi nak sampai umah kakak. so kitoarg tunggu dia kat RnR mintak org yg tlg dia tu konvoi ngan dia sampai kat kitoarg.

sampai umah kakak tinggalkan adik2 yg lain, bawak dia pi hospital sg buluh sbb pikir nak suh Dr xray. takut ada patah mn2. syukur alhamdulillah semua ok cuma luka di jari kaki dan jari tgn terseliuh. nasib dia pakai suit tebal time tu. 3 lapis dia pakai baju masa tu sbb ujan. tu pun baju hujan dia abis koyak rabak sampai seluar last dia pakai pun koyak...kalau tak pakai baju berlapis2 tu, rsnya teruk gak dia luka...sampai skrg bila igt ari sabtu mlm tu, hati masih tak tenang. tgk dia jln tempang depan mata pun, rs luluh lagi hati ni...

Friday, December 5, 2008

Htr adik

Pagi2 lagi dah kena kuar umah. Kuar umah dlm kul 7 pg. mujur tak jam pun. Adik nak balik kg utk raya Haji. aku ngan adik beradik lain tak balik pun raya ni kecuali adik2 yg tgh bljr. derang kan cuti skrg ni. Aku ni dah 6 thn dah kot tak balik raya haji nak2 lepas arwah mak dah takder kan...cam balik sana pun takder apa pun. selalunya balik jer smbhyg raya, sambung tidur ke apa ke cam ari2 biasa. kalau org kata raya kat Kelantan meriah, ntahler, spjg ingatan aku, tak pernah meriah pun raya HAji..jauhla meriah kalau raya puasa. sbb kalau raya puasa, balik smbhyg raya, masing2 kumpul, salam sesama kitaorg, bg2 duit raya, then pi kubur arwah mak, then start konvoi pi beraya. kalau raya haji, mn la org sambut gitu sekali kan...

sbb mls nak bawak kete sampai ke KL takut jam ngan nak park satu hal kan..so park kete kat LRT Tasik Selatan..mujur kejap jer tunggu, lrt sampai. masuk2 jer, tak jln2 pun lagi lrt tu. then dia wat announcement kata ada apa ntah so kena tunggu dlm 5 min. dua kali dia buat announcement kalau tak silap..tetiba jer ramai jer yg kuar dari lrt tu. pelik jer aku ngan bbrp org yg still dlm lrt tu. kitoarg tanya sesama kitaorg, bukan ker announcement kata suh tunggu 5 min bukannya suh kuar kan...dah asalnya seat penuh, dah ramai kuar, kitaorg pakat duduk..hehehe..selang 2, 3 min lepas tu, org2 yg kuar tu masuk balik....selang bbrp minit, lrt pun jln..

sampai kat the mall tu dlm kul 8. byk lagi masa dan kesian kt adik sbb tak brekfes kan dahler masa pjg nak sampai umah. so aku bawak dia mkn pagi kat mcD sbb yg tu jer yg aku nmpk senang utk mkn. walaupun adik aku ni bukan jenis mkn pagi, tp aku paksa gakler dia mkn, tkut tetiba lapar plak kan atas bas.

lepas settle mkn (aku tak mkn pun bubur tu sbb panas dan mls nak tunggu sejuk) kitoarg pi la hentian putra..mujur bas dah sedia ada. adik aku gi toilet dan beli apa yg patut utk dimakan atas bas..announcement kata penumpang bas yg ada tu disuruh masuk bas.

htr adik ke bas then tanya dia nak suh aku tunggu ke apa kan..takut dia bosan tunggu bas sorang2. dia kta dakperlah, suh aku balik dulu yelah aku kan nak masuk keje. so aku salam dan blah. mujur tak tunggu lama pun...lrt sampai dan dlm kul 10 dah sampai ofis.

masa dlm train nak ke kl tu, aku dah msg kawan aku kata aku masuk ofis lmbt ari ni pasal htr adik naik bas. dia reply kata dia pun lmbt gak ari ni nak pi klinik. so kitaorg msg kat bos. sekali bos pun ckp dia pun masuk lmbt gak...hehehe

Thursday, December 4, 2008

Mari Kita Belajar Pasang CDROM

Perlukan pc ni nak belajar linux tu. sbb mls nak kacau pc yg guna hari2. pc ni pc member yg dah berenti keje ari tu. ari tu try format tak dpt, so htr ke IT unit suh derang tlg formatkan. sbbnya pc ni guna SATA so cam byk kerenah sikit la...

pc ni IT unit bagi dari minggu lepas lagi tak silap, ke dua minggu lepas lg. tp sbb dok sibuk ngan benda lain, xder ms nak godek pc ni. pc ni asalnya ada cd rom. tp budak baru itu hari dia tak dpt format pc ni, dia guna pc sorang lagi staff yg dah bersara, then dia ambik cd rom yg ni sbb cpu satu lagi tu cd rom nya enggak ada...

ni cpu yg akan digodek

nak masukkan cd rom ni kat dlm cpu tu (cd rom pinjam ngan IT unit sbb nak install ubuntu)

tp bracketnya hilang...mn ntah hilangnya..so pi IT unit mintak ngan depa sbb depa kata rsnya ada ngan depa sbb tetiba ada lebih

ini bracketnya..so perlu dipasang

skru kan dia kat tepi cd rom itu

make sure buat dua2 belah..jgn wat sblh jer, nanti longgar plak kan..

kan dah masukkan tu..elok jer...

then pasang kabelnya...jgn tak pasang kabel plak..nanti tak fungsi cd rom itu

dah abis tu katup jelah cpu tu...jgn bagi terbuka plak...nanti tak muat ruang letak kaki

pasang kabel mn yg patut...

then letak kat tepi tu..(abaikan gelas itu)....

then.......

kita sambung esok..hehehe
jom balikkkkkkkkkkkkk..............
(ari ni hari mls sedunia)

Minyak dah turun


Fuel Prices Drop 10 Sen A Litre Wednesday

KUALA LUMPUR, Dec 2 (Bernama) -- The pump price of petrol and diesel has been lowered by 10 sen a litre from Wednesday, the sixth downward revision in fuel prices since August. The last revision was on Nov 18.

In announcing the reduction Tuesday, Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi said the government decided to speed up the lower retail price of petrol and diesel to enable the people to enjoy cheaper fuel prices following the sharp drop in global oil prices.

The RON97 petrol will be sold at RM1.90 a litre from RM2 while RON92 at RM1.80 a litre from RM1.90, he said in a statement today.

Diesel will be retailed at RM1.80 from RM1.90 a litre currently.

-- BERNAMA


Semlm gi isi minyak kete...kalau sblm ni, sblm naik mendadak dulu, isi rm30, dah sprh dah minyaknya....tp start naik rega minyak, isi minyak rm30, baru naik 1/4 jer jarum minyak tu...
ni mlm td dah minyak turun balik kan, isi rm30, dah kembali cam dulu2, dah sampai sprh dah jarum minyak tu pi..alhamdulillah...



Gambar

K.Manis suh buh gambar....nanti plug buh gambar tp tu la...tuan nyer blog ni bukan jenis suka bergambar. tak suka ambik gambar diri sendiri...tp lebih suka ambik gamabr org lain, ambik gambar benda2 lain selain dari gambar diri sendiri...hehehe

nantilah, kalau tetiba rajin tersnap gamabr diri sendiri, nanti plug letak sini...

Wednesday, December 3, 2008

Manage your Time

Magical 30 - Simple Acts that Make a Difference for today

Before and After

Messy tul tmpt aku kan...tak sempt nak kemas sbb byk sgt benda nak kena buat ari ni..penat giler...dok naik turun pi finance la, IT la, semata2 nak settlekan hal server tu..wire dan cable pun berselerak jer sana sini..

surat khabar beli pg td pun lom sempat baca lagi...tp sempat gak ler bukak forum kejap...sambil buat keje sambil bukak benda lain...

stationary jatuh pun tak ambik2 lagi....double sided tape tu ngan gunting tu dok biar jer kat bawah tu. td betulkan cpu tu..bg ketatkan sikit display card tu..lepas pasang2 semua, tak larat, wat tak tahu jer..mls nak masuk bawah meja ambik..hehehe..dasar pemalas..

tapi...tak elok kan selerak2 ni kan...so kena kemas2 sikit... ni la hasilnya...

telefon tu letak tepi tu..senang sikit bila ada yg nak pinjam tepon....sikit2 kena ganggu aku dok surf internet..oopss...dok buat keje...cable still berselirat, esoklah minta cable tie ngan staff ni...derang dah balik dah masa ni..aku pun dah penat ni...yelah td pun dok angkut cpu dari tingkat satu pi tingkat dua then pi tingkat 3..penat giler..mujur ada lif

beg ready nak balik dah...heheheh...jom balik umah

Ubuntu or Fedora

Bezakan cpu tu...yg kecik tu yg aku nya cpu. masa mula2 dpt tu, hangin gak ler...sbbnya kecik. Kecik tu mmg best la kan sbb ringan dan senang nak bawak pi mn2...tp yg jadi bengang sbb susah nak tambah card apa2..kiranya susah nak upgrade. sbb ruang kosong dia limited...org IT pun pelik, pesal dapat keciknya cpu. tu taraf kerani nyer spec jer..kalau taraf kitoarg, patutnya dpt cpu yg besar. biasalah kan kitaorg mesti kena tambah itu ini....mujur processor ok. kalau x ok hangin bertambah la...ni susah kalau company ctrl mcm2. mujur minta ngan depa upgrade RAM ngan harddisk derang approved.

yang besar tu member nyer. tp dia dah berenti. since big bos suh bljr linux, so pi format komputer ni utk bljr pasal linux.

big bos ni mmg terer linux. so ari tu dia bagi fedora nyer cd suh install. tp ari tu dok borak2 ngan staff dari India, dia kata ubuntu lagi best.


Td masa gi unit IT, dok borak la ngan staff situ. tanya la dia pasal ubuntu ni. dia dok promote la ubuntu. dia kata yg ni best. sbb mcm2 ada. even utk spreadsheet pun dah siap ada...lama gakler dok borak ngan dia

So on the way turun ke bilik td, pikir2 ok gak...nak try guna ubuntu ni sbbnya, mamat dari India ni mmg guna ubuntu. then dia pun terer programming. so ada la sifu kalau ada problem...

kaki ku tersepit..hehe

Smlm bz sgt sbb sibuk settlekan pasal server kat bgnn sebelah..org DELL dtg kul 2 lbh utk buat installation utk clustering. so kitoarg terus jumpa kat bgnn tu.

Masa dulu (mula2 DELL install OS semua tu) org DELL kata dia perlukan public IP. xder plak kata benda lain. so aku dah siap2 minta ngan org IDC utk IP tu. so dah settle part tu.

sekali smlm tetiba la plak org DELL ni kata dia perlukan domain utk buat clustering. aduhai...ari tu tak ckp kan...kelam kabut la aku. dahler crosswire aku lupa bawak. so aku call bos aka project manager tanya pasal domain tu. aku bg bos ckp sendiri ngan org DELL tu sbb aku tak reti nak explain.sementara derang dok call2 tu, aku blah balik ofis sat gi ambik mn2 wire yg derang perlukan termasuk la crosswire tu. dahler tghr buta, panas lak tu, ngan jln kaki lagi. yelah nak bawak kete cam tak berbaloi jer.

sampai ofis, ambik apa yg patut, then call kawn yg dok menunggu kat IDC sana ckp better ajak sorang member ni yg tahu lebih pasal server utk tgk apa yg patut. dan mungkin dia fhm apa org DELL tu nak. so aku pi sana ngan member ni.

sampai sana, settle apa yg patut, tp tak settle2 gak. terpaksa kena panggil org IT sbb derang jer yg authorized utk benda yg kitaorg perlukan tu. mujurlah aku ni bukan budak baru. kenal ngan derang2 ni. so just call depa ni. then depa terus dtg tlg.

lama gak ler cuba nak settlekan. asalnya hanya kitaorg berdua jer terus jadi 4 org hehehe...mujur la member IT tu dpt tlg apa yg patut....after dia blah tu...adalagi masalah timbul...so last2 tu, selama berjam2 kitoarg dok dlm server room tu, tak settle gak masalah kitoarg. so kena buat appointment lain ngan org DELL. biar settle dulu hal domain tu.

so ari ni kontek ngan IT member tu, dia ckp better buat domain controller sendiri. so dok la turun naik carik komputer free. so ari ni satu hari settle pasal komputer jer. ngan komputer sendiri lagi...hehehe

seperti tajuk entry tu, bila dah settle smlm, nak balik tu, kitoarg katup la lantai yg buh kabel kat bawah tu. aku main2 tolak jer ngan kaki. hehehe..last2 masa nak tutup yg ke 4 tu, tersepit kaki sendiri. sakit giler...ari ni jln tempang..heheh padan muka..lain kali jgn dok buat keje ngan kaki...

x nmpk sgt...dah biru dah tu...darah pecah kat dlm..nak jln pun sakit..(abaikan kaki ku yg buruk itu)

ari ni dok pindah cpu dari bawah meja ke tepi meja (asalnya dah lama nak tukar tmpt cpu ni. tp asyik la malas nak tutup pc. ari ni ada adik tu pinjam cable. pc ni sensitif sikit sbb ada tambah card. longgar sikit card tu so td tetiba display tak kuar..dah alang2 dok godek2 cable pindah terus lah cpu ni)

pindah ke tepi meja. cable berselerak lagi..malas nak kemas lagi..hehehe..tak larat sihhh..

meja pun berselerak. ngan cable2 lagi, ngan buku2, ngan gelas tak cuci lagi..hehehe ngan mknn lagi...ngan ubat...bla bla bla..

messy kan...cd rom baru jer gi ambik ngan IT unit pg td. sbb nak install linux kat pc satu lagi. pc tu cd rom dia dah kena culik ngan kawan...
lepas lunch lah baru start kemas apa yg patut...rimas lah.............



Criminal Mind

Ari isnin ari tu, dok tgk tv jelah...hehehe...kebetulan tgk info, ada citer feveret ni...aku ni suka la citer2 yg cam penyiasatan ni...uji minda la kononnya leh pikir, sapa yg buat keje jahat tu bagai kan...kononnya lah...tu suka la citer2 cam CSI, midsomer murder, apatah lagi...

Kalau kat starworld, season lamanyer, tp kalau kat tv free, byk citer2 season baru...ntahler kenapa la astro ni. kita bayar mahal2, dia bg season lama...kalau citer criminal mind, kat starworld dah abis kot season lama tu sbb aku tgk ari khamis dah tukar citer lain dah...tp kalau kat 8tv, citer ni season barunya sbb dah tukar org dah. dulu ada gideon, skrg ni dah tukar david rossi.

setiap kali start citer ngan abis citer, cam grey's anatomy gak, mesti ada quote dari sapa2. ari tu start with quote pasal anak2. yelah anak2 kan kalau silap corakkan derang ni, abis la kan...

citer ari tu pasal kes mak bapak budak2 ni kena bunuh 20 thn dulu. tp derang tak jumpa sapa pembunuhnya. budak2 yg mak dia meninggal ni, igtkn david rossi ni yg bg anak patung setiap kali ulangthn kematian tu. so cam budak2 tu cam tak nak igt dah benda2 tu. so suh rossi ni stop la call2 depa, concern pasal depa ni, then stop bg present2 tu semua. so rossi ni kata ok lah tp bila ckp pasal hadiah tu, dia kata dia tka pernah bg hadiah pun

so derang siasat balik la kes tu..last2 derang dpt tahu pasal pembunuh tu. rupanya pembunuh tu adalah budak terencat akal. dia suka tgk budak kecik ni 20 thn dulu. dia dok ikut sampai ke umah. then bapak budak ni marah, so biasalah org yg terencat ni bila org marah2 dia, dia jadi mudah naik angin, so dia pi bunuh mak bapak budak2 tu...then bapak pada si terencat ni sedih la sbb tak semapt nak halang. dia kata anak dia baik cuma jgn bg dia rs terancam. so dia terpaksa la cover pasal anak dia...

cast citer utk season 3 ni

Senior Supervisory Special Agent David Rossi (Joe Mantegna)
Supervisory Special Agent/Unit Chief Aaron "Hotch" Hotchner (Thomas Gibson)
Sbb dulu tgk dia dlm Dharma and Greg..rs cam pelik plak tgk dia jadi serius...

upervisory Special Agent Derek Morgan( Shemar Moore)
seksi la dia ni..hehehe

Supervisory Special Agent Emily Prentiss(Paget Brewster)

Supervisory Special Agent Dr. Spencer Reid(Matthew Gray Gubler)
Genius dia ni....

Supervisory Special Agent Jennifer "JJ" Jareau(AJ Cook)
suka tgk dia ni..lawa nak2 rambut dia...lembut jer

Technical Analyst Penelope Garcia (Kirsten Vangsness)
Terer bab2 komputer...

Amazing Race

Sbnrnya dari smlm dok pending nak tulis blog tp sbb sibuk nyer pasal, tinggal tajuk jer tp entry idak ada....ari ni barulah leh masuk..tu pun sbb mls nak katup blog ni...alang2 dah bukak, buh jelah walaupun tgh byk benda nak dibuat ni...sambil2 tunggu nak pi lunch blh la kot

Kan pernah ckp dulu, aku ni mmg minat la tgk amazing race ni. tp asyik la tertinggal2 episodnya sbbnya jenis yg asyik la lupa kul brp citer ni main. jenis yg tekan2 remote, tgk mn yg ada citer best..stkt ni dah ingt dah yg csi setiap selasa ngan rabu, amazing race setiap isnin...tu jer..hehehehe yg lain ikut nasib tgn menekan remote...

back to amazing race...

Skrg ni dah season 13. tinggal 4 grup je lagi...aku dok sokong yg adik beradik nick ngan starr tu..pandai la depa ni...suka tgk kesungguhan depa ni...sbb tu asyik la depa ni dpt sampai first. walaupun pernah terblkg, tp mesti dpt catch up. so aku budget derang ni mungkin winner la...tp kkdg tu bukannya leh kira...kkdg dpt nasib buruk, dpt taxi driver hampeh cam derang itu ari, hampir nak kena tendang dah ari tu...
Nick & Starr

2nd faveret aku ni mak ngan anak. hensem gak anak dia..hehehe. dallas ngan starr pun cam ala2 suka sama suka....suka tgk derang ni bersungguh2 tp sayang ari tu dallas ni tertinggal beg yg ada pasport ngan duit derang kat dlm taxi. terus nampk cam down derang ni....asalnya dok compete ngan nick ngan starr, terus derang kena eliminate..sayang giler....

toni and dallas

pasangan yg ni kalau tak silap dah divorced kot...tak sure...derang pun salah sorang yg dpt masuk final..ari tu derang dpt third...derang terus terjah pi pit stop sbb nampak mamat dua org tu pi alah sana..padahal derang tak jumpa pun lagi clue box...

ken & tina

yg grup ni, grup hampeh giler...ntah apa2 jer...dahler berkawat pun tak reti...buat kena gelak ngan askar jer...aku ngan adik aku pun gelak giler..yelah berkawat cam org cacat jln jer...ni pun byk nasib baik la depa ni...kalau tak sah2 kena eliminate...tu ckp, racing ni byk ikut nasib...dari last, terus dpt 2nd...dpt masuk final

andrew and dan

Finale episode isnin ni....tak sabar nak tgk sapa yg menang..TARA3 dah tahu dah sapa yg menang. so nak tunggu TAR 13 plak..

Monday, December 1, 2008

Thursday, November 27, 2008

Speak Up..


Td masa training tu, aku dok msg ngan akak aku. dia dok citer la pasal ada org tu dok ngadu ngan dia pasal masalahnya. kes ada org asyik pinjam duit tp tak byr sampai laki depa dok bising2.....aku ckp kat dia satu jer...aku senang jer, kalau tak suka, ckp, jgn depan org tu, mengiyakan jer, tp blkg dok tensen2, ngadu sana ngadu sini...

sapa suh ikut apa yg org tu ckp kan..tak suka ckp...ni barulah dok ngadu, sampai ada masalah sana sini...

aku skrg ni nak jadi org yg pentingkan diri sendiri. kalau dulu aku ni asyik la nak kesian kat org. tlg sana tlg sini, sampai menyusahkan diri sendiri sbb pikir kesian org tu kalau kita tak tlg. tp apa yg kita dpt, dahler org tak pikir pun hati kita, fitnah kita macam2, buat aniaya kat kita...yg tensen kita balik kan...

tu yg aku dah serik dah...so jgn salahkan org lain kalau diri sendiri yg tak reti nak kata NO, dok asyik kata YES dan ngadu kat sana sini pasal org tu org ni...so pls SPEAK UP!!!

Apa aku buat ari ni


Ari ni seharian ada training....ngantuk sih..mujur derang ckp pun laju, explain cepat2...takdelah bosan sgt...tp aku sambil dgr, sambil main msg ngan akak sulungku...hehehe

Ptg sambung lagi...ngantuk giler..sampai ntah ler berapa kali aku nguap pun tk th. kawan2 pun gelakkan aku...hehehe...

Last2 nak ilang ngantuk, pusing blkg, borak2. hehehehe.....dakper..buku ni dah dpt...lagipun derang kata apa2 maslaah leh jumpa derang..hehe