Friday, March 18, 2011

Bila Nak Bg Ada Mood

Aku dua tiga menjak ni, asyik la dlm kepala dok nyanyi "La, la, la, la, la, la, la" (lagu Doraemon). Time2 rs kepala bengong, takder mood ker, dak pun time happy pun, aku dok nyanyi dlm kepala. Tetiba jer timbul lagu tu. Lps tu sengih sendiri sbb sendiri buat, sendiri rs kelakar. Hahahahahaha....(mmg bengong :)))

Rabu mlm ari tu aku dok la rs cam esoknya ari Jumaat. Excited lbh sbnrnya nak try raket baru. Sbb appointment ngan member2 nak main badminton ari Jumaat. Bgn pagi pun dok rs smlm Jumaat. Brp kali la dok tune kepala yg smlm baru ari Khamis. Laktu ptgnya kakak ngan anak2 dia dtg mai lepak sini sampai weekend. Lagila aku rs cam ari ni Sabtu. Tetiba feeling tak keje ari ni. Hehehe

Ari tu kan aku gi training, derang bagi la dua poster. Satu poster motivasi dan satu lagi poster motivasi gak tp as staff TM la.


Menarik poster tu. Tp aku tak tgk pun lagi apa yg dia tulis. Tp aku tahu semua benda yg kitaorg kena hafal dan disebut2 selalu dalam training tu, semua ada dlm tu. Tp yg paling aku igt:

I LOVE CHALLENGE

&

TODAY IS A GREEAAAAAAAAAT DAY

Aku igt masa training ngan Dr Fazilah Kamsah dulu, bgn pagi2 jgn merungut, think positive and ur day will be great. Kdg tu practice jugak. Tp time mls gegila tu...perghhhhh rs nak tarik selimut balik sambung tidur. Bila tak dpt, rs tensen satu hari.

Tp betul la gak kan, kalau pagi2 think -ve, mmg satu hari spoil. Tu yg selalu aku hadapi. Takper, kita slow2 try.

Aku hafal beb semua ni dalam masa brp minit semata2 nak tlg my group dpt duit (duit tipu je pun). Main game, setiap group kena ada dua org wakil utk hafal dan baca dpn2 semua org. Group aku tak point sapa2 pun, tp aku hafal jer sbb aku nmpk cam semua org malas jer nak hafal. Lagipun sajer nak challenge otak aku. Lps jer time rehat abis, start the game, dan2 jer aku angkat tgn cepat2 supaya aku dpt baca dulu. Bukannya apa, aku takut dlm masa dok tunggu org lain baca, aku akan lupa apa yg aku hafal. So baik aku cepat2 kuar sebelum memory aku loss..hehehehe. Dan aku berjaya hafal dan baca balik kat dpn semua org (hafal yg hitam tu jer pun). Kalau sesapa tanya aku skrg pun, aku tak sure aku leh jawab ke tak. Sat nak cuba......sah!!! Aku lupa dah..Hehe

Smlm tak jadi berlatih futsal sbb ujan ptg. Tghr ni nak gi main badminton. Hopefully jadi la. Sbb raket baru ni tak test lagi ni. Gian nak main... ;). Mlm ni insyaallah kalau ok, gi berlatih futsal.

4 comments:

lay D kro Nique said...

good luck for training & futsal too.. :)

sgt menarik poster itu. i loike sgt

plug2pin said...

thanks...menarik kan? aku pun suka

hk said...

Bila lapar susah nak fikir positif hehe

plug2pin said...

kalau malas pun sama..hehehe