Wednesday, March 16, 2011

Bila Perasaan Bercampur2

Ari ni aku balik lambat. Kul 5.15 tetiba aku nyer Project Manager (PM) panggil pi cubicle dia. Nak tunjuk program yg dia buat dah berjaya.

So aku gi sana, tgk output dia. So dia berjaya dpt display output kt LCD, dari USART. Tu dia nyer program. So dia minta aku tunjukkan aku nyer program supaya dia dpt tgk mana aku nyer silap. So aku copy and pass kat dia.

Tp sbb aku nyer program tu cam byk plak nak kena buat oter, so dia create br, gabungkan ngan dia nyer. Dan aku ambik DMM board aku, pasang kat port. Dan wallaahhhhhhhh...jadi. Yesssss

So aku balik ofis dgn dua perasaan:

1. Gembira : Sbb berjaya settlekan main problem aku. Yes!!! PM aku mmg byk membantu, sbb tu aku suka. Kalau aku ada problem, aku leh jumpa dia, dan insyaallah dia akan usaha tlg aku. So aku takder la terasa cam keseorgn dan takderlah terasa cam blur seseorg. Aku amat2 berterima kasih akan kesudian dia tlg aku dan bersabar ngan kelembaban aku ;)

2. Sedih : That's my task sbnrnya. Aku ambik masa lama utk figure out tp dia hanya ambik masa satu hari utk settlekan. Terasa tercabar pun ada dan terasa cam ishhhhhhh lembab dan bodohnya aku. Bg aku, mungkin sbb pengalaman dia yg byk membantu dia, but aku takleh jadikan itu alasan sbb aku spttnya berusaha dgn lbh kuat supaya dpt tunjuk yg aku mampu. Dakpelah, aku akan lebih usaha lagi. Chaiyoookkkk

Target aku: Aku nak ambik challenge yg dia bagi dan nak tunjuk kat dia yg aku mampu buat seperti mn yg dia nak. Insyaallah


2 comments:

lay D kro Nique said...

ada kalanya perkara terjadi di luar kawalan kita

apa2pon good luck plug.. :D

plug2pin said...

thanks.. i'll try my best..ari tu dah janji ngan bos, try my best..hehe