Wednesday, March 9, 2011

Bila Sajer Nak Lepaskan Tekanan

Esok dua hari ada training. Dah diberi reminder td yg esok perlu dtg tepat jam 8.30 pg (sila PUNCTUAL!!!). Training dari pagi sampai la ptg. Dan yg paling aku tak gemar sbb esok punya training termasuk dgn org2 management. Yeahhhh..CEO pun masuk training itu sekali. Adusssss.....

Aku lagi suka kalau training tu hanya dari golongan marhen cam aku ni jer. Best sikit utk present ke apa ke. Ni bila geng2 management pun ada sekali, aku rs mesti cam terbantut sikit. Dahler dgr citer training tu akan ada presentation..Huhuhuhu...

Kitaorg nyer adalah 2nd batch utk training ni. Kemungkinan besar semua org perlu join this training tp peringkat demi peringkat. Terpaksalah aku kuar awal esok pagi. Yelah, dahler kat depan umah aku tu jam. So kena make sure kul 8 tu dah ada atas jalan.

So kita chill out kejap ;). Smlm aku rs semacam. Tetiba rs loya. Satu hari aku cam terbau2 benda2 yg buat aku loya. Aku sbnrnya kerap gak bau2 gitu. Tp mmg tak citer kat sesapa pun sbb aku rs nanti mesti org kaitkan dgn benda2 mistik. Tp aku anggap je benda tu takder apa2. Ala..kuasa Allah jauh lagi power kan? So baik kita baca ayat Kursi byk2, pagar diri kita.

Aku kalau terasa loya2 ni, utk elakkan migrain start, so suka layan mkn benda2 masam. So balik keje smlm, aku dah terbayang dah mangga dimakan dgn 'colek' (org kelantan fhm la kot).

So ni la yg aku layan smlm....perghhh menggegar jiwa. Hilang kejap rs loya tu walaupun mlm td still aku terbau benda2 tu. Tp mujur pagi ni, aku dah tak bau.

Mangga muda

Colek (cuka+gula+garam+belacan+cili api)


4 comments:

lay D kro Nique said...

cuka?

OMG! koyak perut aku..

plug2pin said...

hahahaha..tak koyak lah....kitaorg mkm dari dulu sampai skrg...tu cara org sana mkn..hehehe

hk said...

teringin juga mangga tu ..

plug2pin said...

nk? sila gi beli kat kedai..