Thursday, March 17, 2011

Bila Message Berbunyi

Pagi ni aku dpt 2 message. Satu masa aku nak masuk kereta dan satu lagi masa aku nak kuar simpang dari lorong rumah.

Message 1:
Assalam, utk makluman anda telah terpilih utk menjalani Training futsal selangor wanita 2011. Harap dpt hadirkn diri anda pada hari ni dan esok jam 8-10mlm utk latihan di xxxxxxxxxxx.. Latihan ini ada utk pemilihan futsal kebangsaan tm. -xxxxx- 

Tetiba aku rs berdebar masa dpt message ni. Hehehehehe
Sbnrnya kekawan ofis dah dok tanya2 dah bila start training. Hanya segelintir jer tahu yg aku terpilih. Dan minggu lps coach kitaorg pun ada tanya aku. Tp aku pun takleh bg jawapan sbb takder sapa yg contact aku (ke sbb aku tak angkat no2 yg takder dlm list tu?). Mmg derang ada mintak details dan aku dah email dah pun. Tp senyap jer, so aku budget mmg derang tak berminat la kot. Lagipun coach aku ckp, bbdk laki dah start training dari last week lagi. 

Tup2 pagi ni dpt message ni, aku rs cam berdebar2 plak Aku ni jenis yang mmg gabra sikit utk berjumpa dgn org yg first time jumpa. Laktu bukan budak ofis aku. Dari ofis, hanya aku berdua jer dan aku tak close pun ngan dia. Sapa jurulatih dan tukang htr msg pun aku tak kenal. Aku kan jenis low profile...hahaha

Masa main utk ofis pun, first day training pun aku dah kecut perut. Maklumlah tak pernah main kan. So yg ni pun aku rs kecut perut, takut expectation derang lain. Laktu bila pikir pasal kalau nanti terpilih then lawan...lagilah aku gabra. Hahaha

Message 2: 
Tetiba aku rasa patah jiwa..kenapa Allah duga kita xxxxxxxxxxxxxxxxxx..slalunya aku kuat semangat dan takkan biarkn perasaan tu kalahkan aku.. :( today im break down..

Message dari kawan aku. Kitaorg sesama mengalami masalah yg sama. Dan aku memahami apa yg dia rs dan dia memahami apa yg aku rs. Selalunya time aku down, dia selalu bg semangat kat aku. Tak bg aku lemah dan selalunya dialah yg lebih tough dari aku. Tp today, tetiba dia jadi lemah, aku rs sedih. Aku bg kata2 semangat kat dia, semoga dia tak terus patah hati. Tetiba aku terasa sebak..huhuhuhu


2 comments:

Rin said...

laaa kenapa down plak? eih best kan dapat terpilih macam tu... tu bermakna kebolehan korang di pandang orang...

skang fikir for fun... join untuk isi masa lapang. bila dah di gelanggang.. fikir u join untuk hiburkan hati... bila dah panas nanti baru ada rasa nak menang :)

aku dulu pun camtu bila join tournament bowling... ye laa bukan la besar mana pun kan.. tapi gabra tetap ada... dan aku anggap aku main untuk suka2.. kalah menang tolak tepi beb.. hehehehe

dah laa kau satu lane dgn mereka2 yang terer2... aku ni baru kategori beginner...

apa2 pun... good luck fren... ni la masa nya ko nak isi masa lapang ko.. mana tau di situ nanti ada rezeki dan jodoh mu ... hehehehe

plug2pin said...

insyaallah..dgr citer kawan aku pun ada nak tumpang tgk mlm ni. at least ada la kawan, takder la terkulat2 sorang...

tetiba jer jadi atlet skrg..hahaha...dua mlm sibuk ngan training futsal esok tghr kitaorg nak berlatih utk badminton...sbb nanti lawan badminton

aku ni sbb dah biasa main game yg sorang2 kot...so bila melibatkan org lain, jadi cam kaku sikit