Friday, March 11, 2011

Bila Tiba Masanya utk Berubah

Ari ni merupakan ari kedua training. Rupanya aku silap sangka pasal training ni. I thought its quite boring sbb dgr khabarnya ada prenstation bla bla bla... Its totally WRONG!!!.

Ni trainingnya.

Buku ni sbnrnya dah lama dah dapat. Last 2 weeks kalau tak silap. Dan dalam dia ada byk sticker. Love2 lagi..hahahaha


Actually this training adalah training motivasi. How to achieve your target as a team. Macam mana kita support each other dan bagaimana untuk kita berubah menjadi yg lebih baik lagi dalam make sure keje dapat buat dgn lancar.

Training ni bukan berguna utk kita sbg staff jer, but sbg kita sendiri. Macam mana kita ngan family, friends etc. 

For me training ni mmg best, menarik dan paling penting hilang TENSION!!!.. Penat sbb menjerit dan nyanyi2. Cam semlm kita nyanyi reramai lagu SAMA-SAMA by Freedom dan EVERYTHING I DO, I DO IT FOR YOU by Bryan Adams. Dan today, lagu GEMURUH by Faizal Tahir and our CEO kata dia love this song. Hahaha

So smlm tugasan yang kitaorg kena buat adalah, kena write essay about this training. Tak kisah la apa citer and you will be rewarded. Dan also send message to bosses, family, friends, etc. 
Yes, I did wrote my essay, menceritakan pengalaman spjg berada di company ni. And pagi td, I sent message to Dato Zam (GCEO of TM). And he replied. Thanks Dato'.



Aku training ni bersama2 dgn geng2 management. Dapatlah kenal depa sbnrnya macam mana
1. Our CEO - tak sangka dia willing utk join us main games. Kitaorg pun tgk dia cam staff marhein cam kitaorg ni jer. Participate dalam setiap aktiviti yang dijalankan. Even pagi td kena submit essay pun, dia datang dgn bawak essay dia dan sama2 beratur dgn kitaorg without first class punya layanan utk mendapatkan tandatangan daripada setiap trainer. 
Mmg berlainan dengan yg sblm ni yg langsung tak nak join staff utk apa2 aktiviti. Seolah2 ada barrier antara management ngan staff. CEO yg sblm yg ni pun bagus. Selalu round borak ngan staff dulu sblm dia duduk tempat dia. Dan kalau ada kenduri staff, selalu jer join.
2. Our CFO -  so hilarious. Ya Allah, aku tak larat giler nak dok sebelah dia. Padahal selang sorang jer, tp aku ngan kawan aku tak larat gelak dgn lawak dia. Ada jer idea. Bila trainer suh pi kat members, dan tepuk bahu kata "I SUPPORT U". Dia leh ckp, tgk org gak ler, kalau pompuan, ckp la "I LOVE U". Hahahahaha

Hopefully dgn training ni dpt memberi perubahan pada kami semua secara umumnya dan utk diri sendiri khasnya. Insyaallah.

2 comments:

Rin said...

ko kerja TM ke?
ye laa kadang2 orang2 atasan ni lagi humble dari pekerja2 bawahan... lagi baik hati dari orang bawahan...

plug2pin said...

aku keje ngan subsidary TM jer
kkdg kita ni selalu berpikir buruk sedangkan kita tak kenal pun lagi hati budi org tu. lebih kenal dia melalui mulut org lain, bukan pengalaman sendiri..huhuhu