Saturday, April 30, 2011

Cerita FB

Ari tu aku bukak FB. Aku nmpk la kat notification utk friend request tu nyala, tunjuk no 1. Means, ada sorang nak add aku.

So aku click la nak tgk sapa yg request add aku tu. Tgk2 bini pada my ex. Terkejut aku. Satu kepelikan pada diri aku sbbnya, first ngan last aku jumpa minah ni adalah masa depa kawin. Dan aku tak pernah berckp pun ngan dia. So apa kejadah dia nak add aku sedangkan aku bukan kawan dia pn.

Dan spjg laki dia add aku kat FB, tak pernah pun rsnya aku tulis apa2 kat wall mamat tu cuma pernah msg dia pasal kes adik dia meninggal sbb accident (ada masuk paper). Tahu pun sbb kekawan kitaorg dok msg aku. Tu pun awal thn lps. Since then, mmg tak pernah bertegur sapa pun.

Aku pun tak thn reason minah tu tetiba nak add aku. Tak th la kalau tetiba dia terdgr kekawan laki dia menyembang citer2 lama ke.... Cam kes kawan aku sorang ni.

Ada sorang kawan laki ni, dulu suka kat aku. Tp aku takleh la terima dia sbb ada reason2 tertentu la. So end up dia kawin ngan org lain. Dan tanpa diduga, bini dia tu, kawan pada kawan pada member aku. Means member aku ni ada kawan nama A, so bini dia ni berkawan ngan A. So A ni bercerita kat member aku.

Aku pun tak tahu camner bini kawan aku leh tahu pasal aku. Tetiba jer dia tanya pasal aku kat kawan dia tu sbb dia tahu member aku berkawan ngan A. Member aku pun confuse apatah lagi aku. Mujur member aku pandai cover line. (dlm ini case member= kawan pompuan aku, kawan = kawan laki aku).

Tp kan pasal kes kawan aku ni, pasal aku ngan dia, takder sapa pun th. Tu yg pelik. tp tak th la kalau kawan aku tu g citer kat sesapa. Bak kata member aku, agaknya masa tido tersebut nama ko kotttt..Hahahaha

Berbalik pasal kes bini ex aku tu, tak kuasa lah aku nak accept dia kat FB. Bukan aku kenal dia pun. Bukan kawan pun. So buat apa kan?

2 comments:

lay D kro Nique said...

ahaks... kes aku.. kawan baik aku dulu.. tiba2 jumpa kat FB
aku tag lukisan beliau yg beliau kasi sama aku. pastu wife dia add aku ok.. pastu menyombong tak tentu hala bila aku add.. =_+

lama aku xtegur laki dia last2 dia delete aku dari FB dia... wakakakaka saiko.

plug2pin said...

tu la pasal... aku pun tak tahu apa motif nak add aku. tak mo aaa add aku semata2 nak maki hamun aku ker, nak stalk aku ker..WTH kan?

kalau nyampah sgt, aku delete jer terus laki dia dari list :)