Tuesday, October 26, 2010

Tak tahu nak komen apa

Pagi td tetiba dpt message dari member, minta advice camner nak beli rumah. Seolah2 dah nekad nak beli rumah atas nama dia sendiri. Aku pun pelik, pesal tetiba nekad smcm jer ni. Baru jer ari tu cam ckp duit tak cukup.

Kawan ni dah kawin, dah ada anak....tetiba nak beli rumah atas nama dia sorang atas sbb tetiba dpt tahu laki dia beli rumah tanpa pengetahuan dia (kiranya dia baru tahu laki dia beli). Laki dia tak mo dia ambik tahu pasal harta dia. 

Sbg membalas dendam sbb laki dia ada rumah sendiri dan dia pun nak ada rumah sendiri, tetiba nekad nak beli rumah gak. Aku tahu kawan aku ni camner... So aku ckp ngan dia, aku leh bg jer nama lawyer utk dicadangkan kat dia, tp apa motif beli rumah utk sakitkan hati your spouse? Cukup ker duit nak beli semua tu? Sbbnya aku tahu kewangan member aku camner.

Aku ckp jgnler sbb nak sakitkan hati org lain, perlu korbankan diri. Then kawan aku balas, dia ckp mmg dia tak cukup pun nak byr bulan2 kalau nak beli rumah.. So???

Aku mls la nak komen hal laki bini. Tu hal derang. Tp as fren, aku hanya blh ckp..beli rumah bukan cam beli baju longgok. Dahler kita gaji kecik, nak tanggung anak dan hidup seharian lagi, kkdg menanggung laki....buat apa nak bebankan diri dgn benda yg tak sepatutnya?

4 comments:

Bitter Sweet said...

laki dia beli umah tu utk sape? klu utk kegunaan dan kesenangan bersama, buat apa nak emo2..

tp tu lah, masalah laki bini orang, kita nak cakap lebih pun tak boleh kan..

tp dari apa yg ju baca kat sini, tak payah la beli sekadar nk sakitkan hati spouse, duit yg ada tu kut berlebih, baik la simpan utk masa depan anak2

plug2pin said...

ntahler utk sapa....dia tak puas hati sbb laki dia beli tanpa pengetahuan dia dan laki dia sound kata ni rumah hak milik dia not bini dia nyer...tu yg hangin nak beli gak tu...
dia tak puas hati camner laki dia blh beli umah sedangkan yg dia tahu laki dia kena blacklist..

plug mls nak komen lebih2 pasal dia dan laki dia tp tu la, dia selalu komplen kat plug..tp for me, kkdg kita kena telek gak diri kita balik sblm nak komen org lain lebih2..apa yg terjadi kat kita kkdg sbb kita gak..

Bitter Sweet said...

tu la plug, kita ni mungkin dengar sebelah pihak je (kawan kita), tp kita ni tak tau depa laki bini camne..better kita mendengar je la, takat bg pandangan sket2 cukup lah..satgi jadi apa2, kita lak yg dipersalahkan..haruuu

plug2pin said...

tu la pasal. tu yg tak nak sebelah mn2 pihak. walaupun dia kawan kita, tp kita pun tak kenal laki dia. judgement sebelah pihak plak jadinya