Monday, August 22, 2011

Penat

Aku penat ssgt ari ni….Mlm td aku sedih lps aku diberitahu satu lagi masalah yang timbul. Aku nangis. Lepas nangis aku rs penat sgt, ngantukkk sgt.

Sambil layan tetamu kat ruang tamu, aku tertidur atas sofa. Tersedar pun sbb tetamu nak balik. Lps htr tetamu sampai ke pagar, kunci pagar, kunci gril, aku sambung tidur kat sofa.

Sedar2 dah waktu sahur. Aku sambung tidur, sedar2 dah hmpr kul 6. Aku nak sambung tidur, tp aku teringat masalah yang diberitahu mlm td. Aku sambung nangis.

Masuk bilik air, gosok gigi, aku nangis lagi. Aku bukak shower nak mandi, aku nangis lagi.

Keluar bilik air, aku tgk dah kul 7. Kelam kabut aku bersiap. Aku tahan nangis. Aku tak mo org lain nampak aku nangis selain tetamu mlm td.

Cepat2 aku bersiap gi keje, then kuar umah. On the way gi keje, mata berair, tp aku tahan. Tlglah jgn bagi muka aku merah lagi…

Skrg aku penat…penat ssgt. Tp aku kena buat keje. Walaupun skrg ni mata aku dah start berair…aku kena tahan..Aku kena buat keje supaya aku leh abaikan kepala aku dari pikir masalah tu utk sementara.

Aku tahu benda tu takleh aku elakkan sbb tu tanggungjawab aku. Aku kena gak hadapi. Tp how, aku tak th….Bestnya kalau bangun jer tido masalah settle…huhuhu…

Ok aku kena start keje gak. Doa byk2 ngan Allah. Insyaallah, Dia akan tlg leraikan kekusutan dalam kepala ni. Amiiin.

Pic from here

3 comments:

Bitter Sweet said...

semoga plug tabah menghadapi segala dugaan..klu rasa nak mengadu, ju sudi dengar, tapi nak bantu tu wallahualam lah mampu atau tak..

take care

watachiwa said...

be strong

plug2pin said...

Ju:
thanks ju....insyaallah segala urusan Allah permudahkan..

Wata:
thanks..insyaallah..try to be strong