Tuesday, August 2, 2011

2nd Ramadhan

Bangun kul 4 lbh, then solat tahajud dulu barulah turun check mknn. Selalunya adik laki aku akan bgn dulu dan check mknn utk sahur. Panas apa yg patut. Mujur ada adik2 yg tak berkira sgt.

Kali ni aku ngantuk gegila. After sahur, masuk bilik ber FB jap, then tido for a few minutes. Just nak ilangkan ngantuk.

Bgn tido, mandi, solat dan terus bersiap pi keje. Ari ni adik pompuan aku 2nd day keje kat tmpt baru. So kena htr dia dulu baru gi keje. Risau aku takut jam kat dpn Giant nanti lambat plak aku masuk ofis. Tp syukur td aku sampai on time. Alhamdulillah.

Sampai ofis, aku setkan dulu apa yg aku nak buat utk today. Tgh aku start buat keje, ofismate dari India tu dtg, minta aku explain keje yg akan aku pass kat dia tu. Sbb dia buat on integration, part aku dah siap, so kenalah pass kat dia utk dia integrate with others.

Since utk project baru ni kitaorg akan develop guna FreeATos, so he suggest me start bljr pasal benda tu. Detail nanti aku bukak in next topic.

Ari ni cam ngantuk giler dan otak pun blur. Dahler nak kena siapkan user manual utk projek yg aku involve skrg. Jadi technical writer utk org yg tak reti buat ayat ni, mmg amat rumit. Aduhaiiii.

Sbb ngantuk giler, masa lunch hour, aku tido jap. Aku tak terasa pun tido, rs cam tutup mata kejap jer, tp tgk2 waktu dah berlalu dgn pantas. Maknanya aku tido la kan. Hehehe

Tp walaupun terasa kejap, at least hilang gak ngantuk aku dan aku dpt fokuskan kerja aku.

Ari ni aku jadi mls giler2. Balik keje, adik aku plan nak masak. Aku awal2 surrender. Ngaku awal2 yg aku malas giler ari ni. Rs nak melepek jer dpn tv tunggu waktu buka.

Ari ni tetiba berlambak2 la plak lauk pauk. Adik2 aku 4 org tu masing2 gi masak/beli lauk pauk. Sorang adik aku, aduhai beli lauk pauk cam org yg kelaparan. Punyalah byk. Asalnya nak masak utk sahur, terus cancel masak.

Syukur alhamdulillah kitaorg dapat tunaikan kewajiban kami pada hari ini. Dan dpt pi tunaikan solat terawih sesama. Dan happy sgt ari ni sbb aku agak fokus dalam solat. Hopefully dapat ditingkatkan lagi. Insyaallah.

Semoga Allah terima semua ibadahku pada hari ini. Insyaallah

3 comments:

layd said...

alhamdulillah..

selamat berpuasa mimi.. ^_^

zarul said...

Aminnn... ;-)

plug2pin said...

selamat berpuasa layd

aminnnn