Sunday, August 7, 2011

5th Ramadhan

Baru dua hari berlalu, aku dah terlupa apa yg aku buat hari Jumaat. Cepat sungguh memory ni hilang. Tp aku just lupa apa yg aku buat time sahur jer.

Anyway, ari jumaat ari tu aku tidur jap after sahur sbb ngantuk giler then bgn around 6.30 utk bgn solat dan bersiap pi keje. Kul 7 dah kuar umah htr adik keje and around kul 7 dah sampai ofis. Sign in, masuk bilik letak bag, terus pi surau.

Kononnya pi surau utk tido jap, then kul 8 bgn solat Dhuha. Sekali ada akak ni kat surau, dan aku pun tak leh nak tido sbb bunyi org ke sana ke mari sbb akak tu kejap2 kuar, kejap2 masuk, then lampu tak tutup. Last2 aku bgn, siap2 utk solat. Sementara nak tunggu kul 8, aku ngaji jap.

After solat, terus naik atas buat keje. Kononnya dah ada plan apa yg aku nak buat for that day. Tgh2 buat keje tu, aku nak print something, terbantut jap. Sbbnya ada budak praktikal ni print dia nyer report punyalah tebal sampai paper dlm printer tu abis. Yg geram sbb dia tak tunggu pun kat situ, tp dok dlm lab. Printer tu kitaorg dah setting utk print guna network. So tuan yg nak print tu can sit anywhere, so agak2 dah settle print, barulah mai ambik.

But for this budak praktikal case, reportnya tebal bukan main, tp tuannya tak dtg pun check paper cukup ke idak. So bila kitaorg nak print, masuk kertas jer, semua yg dia punya. Tak larat kitaorg nak menunggu masuk byk kertas, tp still kuar yg dia nyer report. Ikut jahat, nak jer cancelkan dia nyer. Tp member aku ckp, baik takyah nanti dia reprint lagi la lama kita nak menunggu.

So terpaksa aku carik budak tu dan bising2 kat derang. Aku pun tak th budak tu praktikal under sapa. Ada la kot dlm 4 org geng depa dlm lab tu. Kejap2 bunyi printer, nanti muka depa pun muncul. Kerap giler. Sampai kitaorg dok pikir, apa la derang ni buat sampai asyikkkk la dok memprint.

Sbb case tu, aku dan kekawan dok la berskype citer pasal benda ni. Suppose derang ni tak blh pun guna kertas ofis tu. Yelah kitaorg nyer kertas limit, even selalu kena warning kat email suh jgn bazirkan kertas. Even kitaorg digalakkan guna recycle paper. So bila tgk bbdk tu sesenang hati abis satu rim tu derang guna utk report derang, jadilah bhn umpatan kitaorg (astagfirullah). So masa derang dok lepak kat bilik aku sibuk memprint, aku nasihat derang suh guna kertas sendiri. Utk print sikit2 blh la…jgn la sampai report tebal gila2 tu nak guna ofisnya plak.

Aku dok skype ngan kawan aku. Dari dok citer pasal bbdk tu print, berleretan sampai ker secret admire then pasal mamat india suka kt kawan aku. Hehehehehe

Kitaorg mulanya bercerita pasal untung giler bbdk ni suka hati jer print kat ofis. Sedangkan masa kitaorg dulu, print pun kena byr. So bila citer pasal belajar, timbul plak citer pasal secret admire…bila citer pasal admire, timbul plak pasal jodoh then tetiba plak kuar pasal budak india kat dlm bilik aku tu dok suka kawan aku. Hehehehe..Meleret2. Last2 satu keje pun tak jadi.

Masa tgh dok berskype tu, member aku bocor rahsia yg dia tgh dok layan citer Korea instead of buat keje. Dan2 la plak aku terjebak sama. Tp aku tak layan citer korea tp layan kartun. Hehehe

Terus takder mood buat keje (padahal dlm hati bersalah giler sbb ponteng buat keje). Sampai lah ke ptg, aku rs cam aku tak buat satu pahala pun tp semuanya dosa.

Mungkin sbb tu kot, sampai ke mlm aku rs cam xder mood. Huhuhuhu. Tgh solat pun, pikiran kacau..macam2 dok pikir.

Semoga Allah terima ibadahku..insyaallah…

2 comments:

layd said...

dugaan.. doa byk2... huhu

plug2pin said...

thanks. Insyaallah I will