Tuesday, February 22, 2011

Bila Memory Dah Penuh

Aku pun tak tahu la apa kejadah yg aku simpan kat dlm PC ofis ni sampai kuar warning, memory low. Aku check capacity utk C drive, wahhhhh ada 1G je lagi balance. Melampau la tu.

So pagi ni adalah masa utk aku mendelete or menginstall apa2 program yg tak perlu. Aku check2..ishhh bila masa la plak aku download citer Korea ni. Satu series drama ni ajer dah makan byk giler space. So ambik la external HD aku. 

HD ni besar spacenya. So kbykn semua benda ada dlm ni. Movie byk giler la kan. So aku plan nak masukkan semua movie yg ada dlm PC ni dlm tu. Sekali dia buat hal plak.

Sbnrnya dah lama gak aku tak guna benda alah ni. Sbb takder masa nak masukkan apa2 dlm ni. Kalau dulu once a month, aku akan clearkan laptop ngan thumbdrive dan masukkan dlm benda alah ni. Skrg ni main save jer dlm PC. Tu yg PC pun dah slow.

Tetiba jer benda alah ni takleh nak detect. Apa sebabnya pun aku mls nak pikir. So aku plan nak suh member kat IT tlg tgk2kan.

So keje aku ari ni byk buat proses pembersihan agar PC aku ada byk space kosong. Dan proses menscan IC dan passcard aku utk diberi pada kawan aku utk urusan rasmi dan mengemail. Td jer jap ada meeting.

Esoklah aku continue ngan programming aku...skrg aku nak naik atas..pass HD ni kat kawan IT.

1 comment: