Monday, November 16, 2009

Think Before You Act

Pernah tak anda buat sesuatu tanpa berfikir? Atau buat sesuatu yg lain yg dipikirkan? Atau sewaktu dgnnya?

3 perkara yg terjadi yg buat aku igt sampai skrg (buat masa ni la...)

1. Last week...aku berjalan dari tmpt duduk aku, dlm pikiran nak pi ke toilet. Tp end up, aku gi bukak pintu bilik meeting. Dan dlm bilik tu ada org, dan dia cam terkejut bila aku bukak pintu tu. Lepas bukak pintu tu, baru otak aku berpikir, apa ke hal aku gi bukak pintu bilik meeting ni?? Tp mujur ada server dlm bilik tu yg mmg aku sentiasa perlu jenguk utk pastikan system sentiasa berjln..so dapatla cover kan...

2. Suatu ketika dulu kat cafe, kitaorg borak2 pasal minuman. Pasal campuran minuman.. So aku ckp la kat kkwn, kalau Nescafe + Milo kita panggil Neslo. So kalau kopi + teh, kita akan panggil ..(masa ni mujur terpikir kat otak dulu perkataan yg nak disebut....nasib tak sempat disebut, dan masih sempat berpikir utk bg jawapan lain)..so aku ckp TeKo instead of Ko## (lucah beb...mujur tak sebut di dpn orang ramai kat cafe plak tu)

3. AKu pi jumpa someone. Balik tu aku msg pasal someone tu kat member aku. Lepas aku send tu, baru aku sedar, aku termsg pada someone tu, bukan kat member aku. Malu sihhhhh...

Stkt ni 3 tu yg kuat igtn dlm kepala. Sbnrnya byk lagi. Tp takleh recall. Moral of the story: Berfikir sebelum bertindak!!



2 comments:

yna said...

Salam..visit..
lawati sy di http://onecove.blogspot.com
& http://ynacove.blogspot.com

plug2pin said...

salam..insyaallah..hehe