Monday, August 2, 2010

Frens, now and forever

Satu kepantangan pada diriku kalau ada org caring2 ni. Dari aku leh sabar dan perasaan dah ok, blh buat aku nangis2...Hahahaha...Aku kan berjiwa manja dan sensitif.. Hehehe

Aku sayang semua kawan2 aku. Motto aku, sapa2 nak kawan ngan aku, dipersilakan walau siapa pun dikau, tp kalau tak mo kawan, takpe, sila blah dari hidup aku...hehehe

Aku bukannya jenis memilih kawan pun. Sapa2 pun blh kawan ngan aku. Aku ada kawan yg bljr pun takat tingkatan 3 jer. Aku kenal dia masa aku sesama ngan dia keje kat kedai runcit dkat ngan umah yg mak ayah aku menyewa masa aku lepas SPM dulu. Sajer carik duit masa tu. Tidak dinafikan dia ni cam susah sikit utk berpikir (fhm2 la kan) tu yg asyik la kena marah ngan majikan kitaorg. Sian gak kat dia. Tp aku kawan jer ngan dia lagipun dia mmg takder kawan pun. Dia pun terkejut gak bila aku sanggup kawan ngan dia sbb katanya aku ni budak pandai (aku kan budak MRSM masa tu...konon pandai la tu bg dia..padahal dia tak tahu aku ni kurang cerdik gak...hahahahaha). Dia ni hanya bersekolah sampai tingkatan 3. Rsnya SRP pun dia tak ambik kot (zaman kitaorg masih SRP bukan PMR..tuanya aku..hehe). Dia stop bljr sbb dia tk sihat. Ada masalah jantung kalau tak silap. Asyik on off sekolah, last2 dia berhenti terus...Sian gak dia. sbb family pun susah..Tp bila aku masuk U, dia pun stop keje kat situ, terus aku lost contact ngan dia. Sbbnya aku takder no phone dia. Yelah jumpa pun kat kedai. Kalau nak kuar2 berdua pun, main janji2 jumpa kat ner, kul brp. Maklumlah zaman takder hanfon. Kalau ada pun, igt aku mampu ke nak beli? Tepon umah pun sesak nafas ayah aku nak byr....Huhu

Selain dia, aku ada gak kawan ngan penjahat..hehehehe...Xderlah....bekas penjahat je (aku hrp dia tak ulang buat keje jahat tu.). Kenal dia atas kawan. Dia ngajar kitaorg utk taktik swimming sbnrnya. Lama2 kitorg blh rapat. Mula2 tu aku tak byk tahu pasal dia ni. Aku pun tak tahu dia ni kawin ke belum kan..Then one day, dia ckp yg dia nmpk aku ni cam open minded so dia pun bercerita pasal diri dia. Dia dah kawin, ada anak sorang (aku terkejut sbb tak nmpk gaya ada anak pun). Dia citer kisah hidup dia, yg pernah pukul org, mencuri, minum arak dll. Tp skrg ni dia cuba nak berubah dan dia takut utk kata dia quit totally sbb dia ckp bila dia kata nak quit, takut dugaan dtg utk dia buat keje jahat tu. So dia just niat, dia nak bersara kejap. Hopefully dia bersara terus. Dia ni smbhyg pun tak, pose pun tak (mak dia Sikh masuk islam, siap sediakn bekfes utk dia time pose..huhu..mana la aku tk caya dia ni dah ada anak..mujur dah jumpa anak dia dpn mata baru caya). Dia dok asing ngan bini dia, sbb bini dia keje negeri lain. Dia jarang jumpa bini dia sbb hatinya tawar dah kat bini dia sbbnya bini dia curang kat dia. Bini dia ada boifren lain, tp boifren dia hanya skdr utk bercinta jer, berkawin tak mo....Tp aku fhm la gak kan kenapa bini dia curang... Aku kenal mamat ni camner, aku rs no wonder bini dia curang...hehehe. Tp aku suka kawan ngan dia sbbnya, dia the only one yg tahu betul sapa aku. Means, apa yg aku sembunyi dalam hati aku. Hehehe....Sbb tu aku suka nak citer apa2 kat dia.

Ishh ngumpat org plak aku ni..Hehe..Takder, aku just nak citer yg aku dah jumpa macam2 jenis org dah. Tp syukur, satu pun aku tak pernah terpikir nak ikut derang buat jahat ke apa. Dan yg aku suka, pengalaman2 ni buat aku berpikir tentang kehidupan dan buat aku bersyukur siapa aku skrg. Cam ada sekali dulu, aku tumpang kete bapak kawan aku (bapak dia takder la...ni bukan kawan yg kat atas tu). Penuh dlm kete tu kertas no ekor. Aku tanya ni sapa punya, dia ckp tu bapak dia nyer (no wonder la anak pun perangai ntah apa2). Aku bersyukur ssgt yg ayah aku tak cam tu. Ayah aku bg aku ilmu dunia dan akhirat...

Walau siapa pun kawan aku, aku sayang semua depa2 ni. Sbb kkdg time aku sedih2 tu, ada gak yg sudi hulurkan bantuan. Walaupun macam2 kkdg tu org lain buat aku, kata aku, tp terselit gak yg sudi berkawan ngan aku. Walaupun aku jer yg kkdg tak appreciate kkwn aku. Soriii..

Aku rindu zaman dulu2, masa semua2 lom kawin. Skrg majoriti dah kawin dan zaman gembira dulu2 pun dah berlalu. Selalunya bila derang dah kawin, aku dah jarang contact depa. Bukan sbb mengasingkan diri ker apa, tp kita fhm lah kan org dah kawin camne.Sibuk ngan anak2, bini, suami...Tp bila derang perlukan bantuan aku, or apa2 pun, aku sentiasa bersedia utk depa kalau aku free. Apa yg aku leh tlg, aku tlg takat mn yg aku mampu. Termasuk la jadi penadah telinga bila depa ada masalah rumahtangga. Aku ni dah ler lom kawin, tak reti nak consult org, so kkdg skdr mendgr jelah. Aku ni jenis jiwa keras, tak reti nak pujuk2 org ni., nak tunjuk muka concern. Tp tu lah, kalau sekdr itu yg aku mampu, itu jelah yg aku blh bg.

Masa aku sakit ari tu, tgh2 aku dok pikir benda2 lain, tetiba aku dpt email ni...Terus aku nangis...Hahahaha (jiwa manja bebbb)
dgr cite mimi sakit. sakit apa?
sorry le kita baru tanya cz kita baru tahu actly..
if mimi x keberatan, cite le kat kita mimi sakit apa.. (yalah dulu time kita sakit pun mimi selalu tolong).
mayb dis time mana tahu kita blh tolong lak mimi..
wpun kita dah x duk satu  umah, tp kita kan still kawan.. so x salah if saling tolong menolong..
Aku sayangggggggggggggggggggg kekawan aku...

3 comments:

Bitter Sweet said...

aku sayang ko jugak ;)

plug2pin said...

thanks..sayang sama kamu...hiks

mytrajet74 said...

sayang menyayang,,,huhu