Thursday, September 17, 2009

Last working day before raya

Esok insyaallah dah start cuti. And insyaallah bertolak tghr. Konon nak elak jam. Selalunya kitoarg balik mlm. Teramatlah jarang balik siang kecuali kalau aku drive sorang2, tanpa org laki dlm kete (in case tgh2 mlm jadi apa2 kan, ala2 bodyguard). Kalau aku drive sorang2, selalunya aku balik kot Trg. Almaklumlah on the way tu, ada jer kkwn. So kalau aku rs ngantuk ker, penat ker, boring ker, at least blh la call kekawan teman aku mkn ker, minum ke utk hilangkan penat. Lagipun all the way lalu kot Trg, ada jer rumah2 org in case jadi apa2. Tak mcm laluan ikut Gua Musang.. Tu dia kena naik Bukit Tujuh yg berlingkar2 tu. Sapa yg biasa lalu tahu lah kan...Kalau aku stuck atas bukit sorang2, tak kuasa lah...

Teringat masa jln Kuala Lipis lom siap (yg cun skrg ni la), kitaorg biasa lalu ikut Sg. Koyan. Pernah di bulan puasa konon nak balik puasa kat umah la, my brothers and sister lalu situ and tayar kete pecah. Imagine la di tgh mlm, kat estet kelapa sawit laktu..mana la ada org lalu situ tgh mlm. Nak tak nak terpaksa lah lepak dlm kete menunggu ari esok. Mujur kakak ipar dh siapkan mknn utk derang. Pg esoknya barulah peladang2 ni dtg utk pi estet. So mujurlah derang tu baik, tlg my siblings. You know what, peladang2 tu ckp, situ tu kawasan agak keras (thanks God sbb time tu bulan pose..hehe) and pernah ada jumpa harimau (huhuhu).

So utk esok insyaallah balik ngan adik2. Hopefully kitaorg selamat sampai ke rumah tanpa berlakunya apa2 on the way and hopefully jalan pun tak jam.

Mlm ni lah baru start kemas baggage, kemas umah (nak mop umah..tak suka tinggal umah dlm keadaan sepah), basuh baju semua...Plan nak gi intai baju raya...Kalau tak, terpaksa la pakai baju2 lama....ala..baju2 tu pun bukannya selalu pakai pun. Dh gi ofis ngan suar dan t-shirt..hehe

Anyway, utk all off you yg sudi jenguk dan baca sini,

SELAMAT HARI RAYA

2 comments:

Bitter Sweet said...

selamat pulang ke kampung plug, igt kan plug org kl :D

plug2pin said...

idak ler...plug ni org kg je jue...