Tuesday, September 27, 2011

Sorry..i’m busy

Aku byk tul benda nak buat dua tiga menjak ni terutama start minggu lepas. Minggu ni lagilah pack. Tp so far, takdelah aku rs melemahkan diri aku, tp aku rs excited utk siapkan semua kerja2 yg diamanahkan pada aku.

Minggu ni jer aku involved ngan 2 event raya. Dgn meeting utk 2 projek lagi sbb masing2 PM ngan TL utk setiap projek push kitaorg utk settlekan task kitaorg masing2.

Satu projek kena push sbb aku akan ngajar customer how to use our system ngan device next month. Byk aku nak kena setel benda tu. Kena sediakan training plan semua. Fuuhhh… dokumen pun lom siap lagi dan byk perlu direview dulu by project members.

Satu projek lagi ptg td br revise task masing2. Cam biasa firmware part la… Lagi seminggu kena attend training FreeRTOS plak. Utk projek kali ni, derang nak start terus guna FreeRTOS. So struggle sikit la kot utk start ni.

Ari Khamis ni nak kena ikut technician TM buat keje. Yelah, aku nanti nak train derang guna product kitaorg develop tu, kenala mengfamiliarkan diri dgn environment keje derang. Takleh la aku suka2 jer assume derang nyer nature keje.

Ari Jumaat lepas abah aku dtg..melawat anak2 dia kat sini. So, hujung minggu aku akan full utk entertain dia. Ahad ni dia dah nak balik. So Sabtu jelah ada masa utk aku entertain dia bawak gi jln2 sbb start Khamis br dia mai tido umah aku. Ari tu tido umah abang then umah kakak.

Hujung minggu slpsnya plak, aku busy nak gi lari2 plak. Practice tak lagi ni. Mampu ke aku nak settlekan 6km? Dari start puasa ari tu sampai la ni, satu exercise lom buat ni. Aishhhhh…

Anyway, aku kena start buat planning ni. Kalau takder plan, mampus aku…kucar kacir hidup. 3 plan aku kena buat ni. Plan utk 2 projek tu dan satu plan utk diri aku sendiri utk make sure aku tahu mn nak letak priority lbh tinggi… Alamakkkkkk baru teringat, satu lagi projek, baru jer PM projek tu inform aku yg dia email SRS dan SDD utk aku review. Adussssss….camner leh lupa ni.

Sahhhhhhh..aku kena bentang planning aku ni.

2 comments:

layd said...

1 thing @ 1 time.. ^_^

hk said...

walaupun busy, jangan lupa mengurus kesihatan diri ya. take care