Tuesday, December 22, 2009

Kenapa blogging?

Dah lama tak menulis dlm ni. Mls nak create ayat, dan malas utk berfikir utk buat ayat.. Kalau nak kata jenguk tu, mmg jenguk gak tp jenguk utk baca blog org lain..hehehe

Bbrp ari lepas ada la borak2 ngan kawan. The he told me about his current activity-> buat website for his friend. Dlm borak2 tu, he told me la yg dia ada masa utk buat website for his friend but still no time to update his blog. Then he asked me, apa yg aku tulis dlm blog sbb dia sometimes has no idea apa yg dia nak merapu dlm tu.

So start la we discuss this matter. For me, frankly speaking la kan, tujuan utama for me to have blog adalah utk meluahkan perasaan. My biggest problem adalah, aku tak reti nak express my feeling, tak reti nak luahkan apa2 kat org termasuk la my problems. I rather to keep to myself then let myself suffer than put my trust to other people by telling them my problems. Bukannya niat utk berahsia sgt pun, tp sbb dah byk dah I try to trust people, citer kat derang my problems, dengan harapan that my friend just keep to themselves sbg one of my secret. But they turned me down when I found out yg derang pi bercerita pada org lain. Hukhukhuk..

Sbb tu I rather to keep to myself unless kalau my problem tu just a simple problem yg I tak kisah pun if they tell anyone else. So dgn ada blog ni, I can use it sbg satu tmpt for me utk luahkan apa jua pun. Dan tak sangka la kan...dgn blog aku kenal dgn org lain. Thanks kepada kekawan cyber yg sudi utk baca dan berborak dgn I walaupun bukan kenal muka pun. Yelah takat ni pun pernah jumpa pun dgn K.Manis jer.

But bila one of my collegue dpt tahu about my blog, so dah jadi cam dah tak best. So I need to erase some of my posts here yg mungkin tak patut org2 sekeliling aku baca. So start from that, I use my blog sebagai satu medium utk luahkan perasaan yg biasa2 jer. About my everyday life..my feeling..dan juga sbg satu cara menjawab persoalan yg berlaku dlm hidup aku.

Byk gakler yg me and my friend discuss that night. Thanks to Allah, I still have friend yg sudi utk mendgr celoteh aku, kemarahan aku, bebelan aku, even my personal problem yg aku mungkin susah utk ceritakan pada org lain. Hopefully we still be friend forever...Thanks Master!!

And also thanks to all my cyber friends yg sudi jenguk kat sini...



Glitter Graphics

1 comment:

Bitter Sweet said...

sy jenguk sini..ngeee, sibuknya nak mencapub..hiks