Makanan budak malas ari Ahad ari tu adalah di atas ni. Tak perlu panaskan periuk anda di atas dapur, tp aku ikut resepi satu2 kat blkg plastik tu. Yezza..........masukkan semua mee tu dan perencahnya ke dalam mangkuk dan tuangkan air panas. Dan tunggu dia masak dan terus ngap.
Teringat satu ketika dulu masa zaman aku dok asrama. Maggi tomyam adalah maggi yg agak glamer dgn kepedasan dia. Sapa nak mkn, make sure sediakan bhn2 yg patut:
1. Tisu - utk kesat apa yg patut..hmmm
2. Air satu tumbler - bersedia dgn kepedasan
Dan paling baik adalah dgn makan maggi ini secara berkongsi. Sbb kemungkinan besar anda tak dpt abiskan pun utk satu paket tu sorang. Bukan sbb terlalu byk, tp perut penuh ngan air sbb asyik minum air utk kurangkan pedas ataupun sbb tak thn sgt pedas, member tlg abiskan..nanti rugi ooo...
Dulu2 bg aku maggi ni mmg pedas. Kitaorg sukalah mencabar diri mkn maggi ni. Tp lepas bljr dulu, adalah sedikit kesulitan utk dptkan stok ni. Dgr khabarnya (rumours) ada bhn yg dia letak membuatkan rs pedas camtu dan tiba2 cam stok hilang kejap di pasaran (tak th la betul ke idak or sbb kitaorg jer yg susah nak jumpa stok).
Tp skrg ni rsnya dah lain. Dah takder dah rs pedas cam dulu. Tak tahu la kalau bhn tu dah bertukar ataupun faktor usia membuatkan lidah dah kebal dgn kepedasan maggi tomyam ni. Apa2 pun, sampai skrg aku suka maggi ni.
Selain maggi tomyam, mamee tomyam kung pun jadi pujaan kitoarg masa kat uni. Tp skrg ni cam susah nak jumpa kot. Ke mmg dah tak wujud?
No comments:
Post a Comment