Monday, October 17, 2011

Byk keje weh

Skrg mmg busy gegila.

Project 1: Project Manager kejar utk user manual dan training material. Sbbnya UAT ngan pilot run akan jln next month. Byknya benda nak kena settle. Pikir nanti nak kena ajar org lagi…huhuhu

Project 2: Dah start development stage. End of next month dah patut ready utk POC. Tp satu benda pun lom buat lagi sbb dok sibuk siapkan yg project 1st tu. Plan dlm minggu ni nak gak ada benda yg patut ditunjuk kat Technical Leader.

Project 3: Kena chase ngan PM suh review derang nyer Syrs ngan SDD. Adussss..lom sempat lagi baca ni. Terpaksa la nanti aku print, baca kat umah. PM kejar sbb takut nanti kena audit. Dia ngan aku gak yg kena nanti. Huhuhu

Musim raya ari tu, dahler keje byk, tetiba aku kena wakil ofis utk dua event plak. Cissss…sapa la yg bagi nama. Tensen aku. Tp mujur berjaya gak settle ngan jayanya. Fuuuhhhh.

Lps settle events, folowing week, sibuk plak ngan training FreeRTos. 4 hari plak tu. Dahler utk projek 1 tu lom settle lagi. Terpaksa bawak keje balik umah. Tak sempat buat kat umah, dtg awal pagi, sblm trainer dtg, buat keje dulu. Last2 sbb takut tak smpt siap, tgh trainer ngajar, kita sibuk wat keje lain. Bila kena buat lab programming, terkulat2 tak fhm.. Adussss

Dahler minggu tu 4 hari training, following week (last week), kena attend plak training wajib. Arghhhhh….Plannya nak jer tukar session lain, tp pikir2, baik bg settle jelah terus. Tak perlu pikir dah lepas ni.

Lps jer training, jatuh plak sakit. Dugaan wehhhhhhhh…Skrg kepala pusing, hidung pedih sbb selsema, tekak batuk sbb gatal dan berkahak. Sebeban dpt ubat dari Dr. Nak MC, mls la plak sbb keje byk. Atleast siap yg Project 1 pun dah ok dah.

Smlm bila pikir pasal keje yang menimbun, rs cam mls giler nak pi keje. Tetiba rs takut plak nak pi keje. Terus carik mood, baca buku motivasi. Mujur ok sikit.

Insyaallah, semoga target utk ari ni, berjaya settlekan…. ayuhhhhhhhh

1 comment:

layd said...

wohoo.. good luck.. ^_^