Tuesday, January 26, 2010

Hujung minggu yg buat aku tersenyum...

Kenapa aku tersenyum? Best sgt ke cuti hujung minggu? Hehehehe...

Sebenarnya takder apa pun. Aku happy sbbnya semua task yg aku plan utk weekend ari tu, semua terlaksana walaupun tiga benda ada yg tak terbuat. But happy la kan, major2 thing kita buat, yg tak major jer yg tak buat tu. Selalunya aku ni tak organize sikit bila time hujung minggu. Tp kali ni ok.

So sabtu ari tu, quite bz la kan. Wake up jer, lepak2 jap, then pi aerobic. Skrg ni dah join aerobic. Sajer join supaya ada stamina, just for happy2 time jer. Best apa belajar menari walaupun aku ni kayu gak la kan. Org pusing situ, kita pusing sini. Org guna kaki ni, kita guna kaki tu. Ala...dakper la tak tahu step pun, yg paling penting, HAPPY, peluh mengalir keluar ngan lajunya..wahhhh rasa sihat tul..bestttt

Balik jer aerobic, terus buat laundry. Byk beb sbb dua minggu nyer baju...ish ish ish...hehehe...Mulanya plan nak la tido jap, tp dah masuk zuhur kan. SO terus jer siap2 nak pi S. Alam. Utk apa? Nanti citer kat next nyer entry (hope aku ni rajin utk update).

S. Alam nyer hal tu, janji ngan kawan kul 4 kat rumah org tu. TU yg bersiap2 nak ke S. Alam tu. Kiranya kul 3 aku dah bertolak dari rumah. Lama giler tak pi S. Alam. Mcm2 yg aku perasan dah wujud terutama kat S18 yg dah ada pasaraya Ole Ole. DUlu seigt aku ada Giant kecik tu jer.

Balik dari S.Alam, plan nak pi beli pokok bunga (task yg tak dibuat), tp sbb mls nak ke Sg. Buluh, terus la ke Jusco Equine. Pi sana, task yg seterusnya adalah beli hadiah utk exchange gift or gathering esoknya. and also need to think about apa yg aku nak bawak for potluck. Pikir nyer pikir, the best is, bawak jer ayam goreng segera. So kena bgn pagi2 esoknya utk menggoreng. Dakperla kan. So semua tugas utk ari tu, aku dah berjaya buat....MUka pun puas hati jer tersenyum sblm tidur...heheh

So esoknya, bgn utk goreng ayam dan siap2 utk pi gathering. Gathering ni adalah utk ahli forum IG. Maklumlah kitaorg nyer forum dah tutup, but luckily sebelum sempat ditutup, ada inisiatif dari ahli forum buat grup kat FB. So kitaorg leh ctc sesama kitaorg guna FB.

Kitaorg lepak kat KLCC. Ni lah first time aku gather2 ngan org2 yg first time aku kenal. Best gak la. Byk mknn yg tak termkn. Byk sgt. Suka sgt sbb berjaya gak ler aku nak bersosial2 almaklumlah dah berapa tahun aku dok lepak dlm umah tak kawan ngan org...hahahahah... entahler, makin tua, makin mls nak kuar2. Mungkin sbb zaman lepak2 aku dulu tu dah berlalu kot. Dulu, pantang gelap jer, kaki pun melangkah ntah mn2 la...org dah lena tido, barulah kita sampai umah.

Aku pi KLCC tu ngan kawan dan adik. So balik jer gathering, kitaorg terus pi tgk movie kat situ. Tgk citer Toothfairy. Best citer ni. Aku sukaaaaa sessgt. Tak boring for me. And aku makin la suka si The Rock tu. So sweet. Rekemen la kat korang terutama utk yg ada anak2 bawak tgk citer ni. Besttttt. Masa pi tgk tu pun, ramai gak ler yg bawak anak2 kecik. Actually, kitaorg beli dah awal and got the best seat. Tp masing2 punya mistake, kitaorg tak check betul2 tiket tu, member just tgk time jer. Dan org yg jual ticket pun just bg kat kitaorg. WHen the time kitaorg nak masuk tu, br perasan yg ticket tu actually for Spy Next Door nyer ticket. SO member pi cepat2 tukar. Yg tak syok sbb dah seat dah almost full, so dpt la seat depan. BUt ok la, kitaorg still leh enjoy watching that movie.


Sblm tgk movie lagi, aduhai ngantuk giler sbb badan penat sgt walaupun bukannya buat keje yg memenatkan pun. So balik jer tgk movie, terus straight balik umah. Lepak dpn tv, plan nak tido. Tp dah petang kan, cam tak elok utk tidur, so just wait for Isyak barulah tidur.

Yes, rs puas hati sgt sbb all my plan done very well. Hope everyday I can manage my life so perfectly. I hope so...Amin..

1 comment:

Bitter Sweet said...

klu kuar seharian mmg penat badan pun kan..nuff flymas mobi ;)

*xdpt nak shout sbb ofis ni blok shoutbox